Hund med på flyet

Med hund som flyfrakt.
Det å ha hund eller katt i flybur kan være spennende, våre hunder har hvert på tur til Portugal flere ganger og det virker ikke som om hundene har tatt skrekken av flyturen. Deler noen tips og råd om dette med å fly med dyr i flybur i lasterommet.
Her på flyplassen i Faro.
Faro Airport

Men, forberedelsene til den første flyturen startet i god tid på forhånd, flykassene ble innkjøpt  flere måneder før første flyturen og tatt i bruk både i bilen og hjemme. Her skal de føle seg hjemme og trygge på hele turen så at de kjenner flyburene godt er viktig.
Selve flyturen er vel ikke den største utfordringen for en frisk hund, men frakten til og fra flyet på traller og med håndtering av kassene av fremmede mennesker kan virke skremmende. Det kan derfor være lurt å trene på dette, flytt litt på flykassen hjemme med hunden i. La
 også venner på besøk gjøre det samme, eventuelt bær kassa ut i bilen med hunden i også. Tid er viktig, tid til å gjøre dette såpass ofte at dette ikke fremstår som nytt og utrygt men heller noe som ender i at de får en godbit inne i kassa når øvelsen er ferdig.  I det hele tatt, trening gjør mester. Vi så etter første flytur at hundene overhodet ikke hadde vegring for å gå inn i flykassene igjen da vi skulle kjøre bil fra flyplassen.
Side

Bagasjetrallen på flyplasser er ikke særlig godt egnet til å frakte flykasser med om de er over en viss størrelse, noe vi erfarte ganske fort. Til neste flytur ble stroppene man ser på bildet blitt innkjøpt slik at neste gang var kassene solid festet til trallene.
(klikk på bildet for å se hvor du kan finne disse)
Festestropp

På Gardermoen leveres hundene på samme sted som annen spesialbagasje, på flyplassen i Faro leveres de i eget mottak hvor hunden må taes ut av buret og dette sendes gjennom røntgen for sikkerhets sjekk. Deretter setter du hunden tilbake i flyburet og avleverer denne.

Reiser du med Norwegian kommer hunden veldig raskt nå, sist gikk jeg direkte fra flyet og så raskt jeg kunne dit hundene kommer og de var der allerede. Veldig bra.
I Faro kommer burene også raskt og greit.

Dette sier norwegian om å reise med dyr. Eller med SAS

Portugal krever gyldig hundepass, microship, og rabiesvaksine.
I Portugal bør man også vaksinere mot Leishmaniose.
Dette er en parasitt som ikke finnes i Norge, denne overføres mellom dyr og mennesker ved bitt av blodsugende sandmygg (også kalt sommerfuglmygg og finnes ikke i Norge), og den er avhengig av å utvikle seg i myggen for å bli smittefarlig. 

Og sist, men ikke minst, litt om regler fra Mattilsynet om du kommer fra utlandet.

Per Roar Pedersen

Til toppen av siden.