Bobil i Algarve

I Algarve finner du mange bobilplasser, ved kysten og noen litt litt inn i landet.
Trygt og fint med bobil her. Her er også steder hvor man kan parkere sin bobil over tid om man vil ta en tur hjem til Norge.

Å være bobilturist i Algarve gir noe for enhver smak. Noen vil ha nærhet til større byer med uteliv, andre ønsker turmuligheter både på sykkel og til beins eller spasere langs havet. Atter andre ønsker å være i en trivelig liten by og komme tettere på portugisere og deres kultur. Uansett vil det være muligheter til konserter og underholdning på restauranter og parker.
Butikker.
Her er gode matbutikker, de fleste snakker Engelsk. Det er også muligheter til reparasjoner på bobil om det skulle dukke opp problemer. Anbefaler nykommere å prøve forskjellige steder, både langs kysten og litt innover i landet for å finne ut hva de trives best med. Mange alternative plasser.
Når?
Det er lurt når det store innrykket kommer etter nyttår og det blir fort ganske fullt på de fleste bobil parkene. Fra klippene til Algarve-kysten til fjellene i Monchique er det mange steder å få en flott campingopplevelse. Selv om det kan være fristende å bare slå opp teltet på en av de mange utrolige strendene eller på et fantastisk landemerke som Ponta da Piedade, vil du bli bedre tjent med å følge reglene.
Villcamping
Wild camping (eller gratis camping) er ulovlig i Portugal, så du vil begrense aktivitetene dine til en campingplass eller en bobilvennlig innkvartering. Heldigvis er det mange av disse stedene i regionen. Hvis bobil camping skal være en del av dine Algarve-ferieplaner, er det best å gjøre deg kjent med Algarve Motorhome Support Network, kjent her som RAARA. Opprettet i 2015, markedsfører dette støttenettverket lovlige campingplasser og bobil nettsteder over Algarve. Hvis du støter på et nettsted som ikke er medlem av RAARA, er det kanskje ikke i samsvar med standarder, eller det kan være ulovlig, så vær forsiktig. Campere med bobil utenfor lovlige steder kan gå relativt ubemerket, spesielt i vintermånedene, men det er ikke verdt risikoen. Camping utenfor loven kan føre til en heftig bot. Uansett hvilken type eventyr du planlegger, er camping et flott tillegg til reiseruten. Fra telt eller bobil camping til glamping i en bungalow har Algarve deg dekket.

Forslag til kjøreruter finner du Her
Her finner du en del plasser.
Nyttig side om camping her
Sjekk også Facebook gruppa Algarve Bobilvenner