Silves, en fin by i Algarve.

Storkerede i Silves

Storkerede i Silves

Været i Silves akkurat nå.

Silves er en by med en rik historie som ligger i Algarve-regionen i det sørlige Portugal. Her er en oversikt over byens historie og noen interessante aspekter ved Silves:
Maurisk innflytelse:
Silves har en betydelig maurisk arv ettersom byen var hovedstaden i Algarve under den mauriske perioden som varte fra 800- til 1200-tallet og ble erobret av kristne styrker i 1249 under ledelse av kong Afonso III av Portugal.
Silves som maurisk hovedstad:
Under maurerne var Silves kjent som «Xelb» eller «Shilb.» Byen var et viktig handels- og kultursenter og var kjent for sin storslåtte arkitektur og kunst. Silves ble anerkjent for den imponerende røde borgen, som fortsatt står i dag.
Silves Castle:
Borgen i Silves (Castelo de Silves) er et av byens mest ikoniske landemerker og stammer fra maurisk tid. Borgen ligger majestetisk på en høyde og tilbyr en fantastisk utsikt over byen og dens omgivelser.
Katedralen i Silves:
Silves katedral (Sé Catedral de Silves) er en imponerende gotisk struktur som ble bygget på stedet til en tidligere moské etter den kristne erobringen. Det er et bemerkelsesverdig eksempel på den kulturelle transformasjonen som fant sted i byen.
Arv og arkeologi:
Byen har også bevart sin arv gjennom arkeologiske funn. Silves-museet (Museu Municipal de Arqueologia de Silves) stiller ut mange gjenstander som forteller om byens rike historie. Her du kan se arkeologiske funn som forteller historien om byen og dens utvikling over tid.
Kulturarrangementer:
Silves er kjent for sine kulturelle begivenheter, inkludert middelalderfestivaler og markeder som feirer byens historie og tradisjoner.
Landbruk og appelsinlunder:
Området rundt Silves er også kjent for sine appelsinlunder, som bidrar til landbruksøkonomien. Den frodige naturen rundt byen er vakker og tiltrekker seg besøkende fra nær og fjern. Området har også stor produksjon av vindruer.
Moderne tider:
Selv om Silves bærer på sin historie, har byen utviklet seg til et moderne reisemål med fasiliteter for besøkende, inkludert restauranter, butikker og turistaktiviteter. Her er det tre bobilplasser som er populær for bobilturister fra hele Europa, har også sett norske bobiler der og plassene ligger med gangavstand til sentrum. Byen har svømmehall med treningsrom og også utendørs treningspark med mosjonsapparater. Silves har to utmerkede golfbaner og flere andre like i nærheten. Byen har et bibliotek med åpent WIFI, voksenavdelingen er i 2.etg. Ellers finner du også WIFI over hele byen. Silves er dermed ikke bare et arkeologisk og historisk vitnesbyrd, men også en sjarmerende by som kombinerer fortidens prakt med dagens bekvemmeligheter.
Middelalderfestival:
Hvis du besøker Silves i løpet av august, kan du være så heldig å oppleve den årlige middelalderfestivalen, hvor byen blir levende med kostymer, markeder og underholdning i middelalderstil.
Vandre gjennom byens gater:
Nyt en rolig spasertur gjennom de brosteinsbelagte gatene i Silves. Du vil oppdage tradisjonelle portugisiske hus, butikker og kafeer underveis.
Appelsinlunder:
Utforsk det omkringliggende jordbruksland, spesielt de berømte appelsinlundene. Noen gårder og plantasjer tilbyr muligheter til å lære om appelsindyrking og smake på ferske råvarer.
Gastronomi:
Prøv noen lokale retter i Silves’ restauranter hvor du kan nyte autentisk portugisisk mat. Tradisjonelle retter som Cataplana (en deilig fiskerett) og figos com queijo (fiken med ost) er verdt å prøve.
Elvecruise på Arade-elven:
Ta et rolig elvecruise på Arade-elven som renner nær Silves. Dette lar deg nyte det omkringliggende landskapet og kanskje se litt lokalt fugleliv. Elvecruiset går fra og til Portimao.
Strender i nærheten:
Selv om Silves ikke ligger ved kysten, er det vakre strender innen kort kjøreavstand som du kan besøke. Noen populære strender inkluderer Praia da Rocha og Praia de Carvoeiro.
Overnatting og shopping:
Silves tilbyr ulike overnattingsmuligheter, inkludert hoteller og gjestehus. Utforsk også byens butikker for å kjøpe lokalt håndverk og suvenirer. Silves er et flott reisemål for reisende som ønsker å oppleve autentisk portugisisk kultur og historie i en vakker og avslappet atmosfære.

Avstand fra Faro til Silves: 63 km Reise fra Faro til Silves Med tog: 5,15 € (stasjonen er litt på utsiden av av byen) Reise fra Faro med Taxi: 61 € / 77 € for en 4 eller 6 seters man-fre 6am-21:00 (75 € / 93€ etter 21:00 og helligdager). For å komme til Faro tog eller buss stasjon (som er nær hverandre rett før Faro marina)  ta enten bussen fra flyplassen (holdeplassen ligger rett utenfor ‘ankomst’ dører), og vil koste deg rundt 1,75 €, eller ta en taxi for under 10 €. For å sjekke tog rutetider CP – Comboios de Portugal. (Siden er tilgjengelig på engelsk) og velg “Regional og Inter Regionale tjenester” for å få tidsplanen for Lagos / Vila Real de Santo António / Lagos. For buss rutetider: Eva Bus. Igjen mesteparten av det er tilgjengelig på engelsk. (Ukedager: Mandag er andre dagen i uken – ’2. as’-og fredag er det sjette dagen. ‘Sabado’ og ‘Domingo’ – Lørdag og søndag; ‘Feriados’ er helligdager, ‘Diariamente’ er daglig. ). Buss avganger fra “Aeroporto” til Faro er også oppført. For ytterligere buss rutetider Frota Azul Algarve som dekker et begrenset område i Algarve.