Kjøpe eiendom i Portugal

Litt om eiendomsmeglere. (imobiliárias)

Vær litt obs hvis du vurderer å kjøpe en eiendom i Portugal, eiendomsmeglere er ikke helt som i Norge.
Bruk kun lisensierte eiendomsmeglere!
Det er mange uregistrerte agenter der ute som som utgir seg offisielle eiendomsmeglere, og gjerne med flotte websider. Noen av av disse uregistrerte agentene har ikke engang kontor og opererer kanskje bare hjemmefra eller lokale kafeer. Disse agentene har ingen sivilansvarsforsikring, og hvis noe skulle gå galt i salget og du blir lurt på pris, vil du være på egen hånd.
Lurt på pris.
Å bruke disse agentene vil ofte bare koste deg mer penger, dette fordi de gjerne oppgir eiendommer som stå til salgs hos registrerte meglere som sin objekter, og selger de med en høyere pris , det er denne prisdifferansen som er deres fortjeneste på salget.
AMI nummer
Spør alltid om å se deres AMI-nummer hvis du er usikker på noe. Hvis du ikke finner et AMI-nummer på nettstedet deres, så vær forsiktig, da sjansen er stor for at de ikke er registrerte!
Etter loven i Portugal skal eiendomsmeglere være profesjonelt kvalifiserte. Noen eiendomsmeglere vil også ha vist et APEMIP lisensnummer som er en eiendomsmeglerforening.

Hver lisensiert og registret eiendomsmegler må ha:

● Et gyldig AMI-nummer (lisensen har en gyldighet på 3 år og må oppdateres før de tre årene er gått)

● Lisensierte eiendomsmeglere MÅ vise AMI-nummeret på alt markedsføringsmateriell, nettsted, visittkort osv med full adresse og telefonnummer.

● De må ha en klagebok «Klagebok» på kontoret som må være synlig og tilgjengelig.

● En eiendomsmeglere må ha en ansvarsforsikring. Denne forsikringen dekker begge parter hvis noe skulle gå galt under salget.

● For at lisensierte eiendomsmeglere skal kunne fornye lisensen etter 3 år, må de gå på kurs for å holde seg orientert og oppdatert om nye lover og regler.

Mer info. (på engelsk)

Fuzeta, fin by i Algarve

Hjem