Kjøre bil til Algarve.

Biltur til Algarve, her er det mye fint å se underveis hele veien i Portugal.
Joda, lang tur men går greit, også med bobil, ferje Larvik/Hirtshals så er det bare 3500 km til Faro, tre dager med bil om man tar det som transportetappe og ca. 4,5 timer med fly, jaja, men så ser man jo mer på nært hold med bil da, som bilturist, og så venter jo Portugal med Algarve da. 

 • Min vei til Silves, den gamle hovedstaden i Algarve, gikk raskt gjennom Danmark, Tyskland, Belgia, Frankrike og Spania. Valgte å kjøre inn i Portugal fra Salamanca, det vil si til Guarda i Portugal. Derfra en rolig og fin tur resten av veien på ypperlige veier med besøk i Portalegre og Castelo Branco. Flotte og severdige steder alle sammen. Flott sydentur på bobilferie og fin anledning til å se Portugal.

  Mange velger å kjøre lenger i Spania og kjøre inn i Portugal ved Badajoz, dette er å anbefale om man ønsker en kjedelig vei i et spansk slettelandskap uten særlig mye severdig å by på. Forsøkte den ruta på tilbakeveien en gang og kommer ikke til å gjøre det igjen. Denne veien er 31 km kortere enn om man kjører inn i Portugal ved Guarda, og ber man om den korteste ruten på GPS’n blir det gjerne via Badajoz.

 • Bompenger
  Når men legger ut på denne turen kan det være greit å ha noen kontanter med seg, eller kall det gjerne bompenger. Noen steder betaler man når man kjører inn på motorveien og andre steder får man en billett når man kjører inn på veien og betaler når man forlater den. Noen steder(Spania) tar de Kredittkort men har en øvre beløpsgrense som ikke holder når man har kjørt lenge på motorveien.  OBS, bompenger i Portugal tar de bare kort fra Portugisiske banker.
 • Fylle tanken
  En bensinstasjon hadde et eget opplegg som var veldig greit, man kjører inn på området og fyller opp, deretter kjører man bort til ei bu og betaler, før bommen går opp og man slipper ut. Et annet sted var det en felles ”minibank” man brukte kortet i og valgte pumpe der, det var vel det eneste stedet jeg kom borti hvor man kunne betale med kort slik vi er vant til, bortsett da,  at det var en felles terminal for alle pumpene.
 • I juli og august er det tett trafikk og om det er fri fart på Autobahn hjelper ikke det når det er tett i tett med biler, mange vil til Portugal, men stort sett går trafikken greit. 
  En ting det er verdt å merke seg er bruken av nødblinkeren, på motorveier kan man oppleve å se blinkende røde lys et stykke foran seg, dette er ofte bare en advarsel til de som kommer bak om at det er stopp, eller i alle fall at hastigheten har gått vesentlig ned på veien og ikke nødvendigvis en ulykke. Når du ser dette så ikke være redd for å slå på nødblinken selv, kommer bilen bak deg i 290 er det greit å advare den litt på forhånd.
 • Å kjøre rundt i Portugal er ganske greit, de har en litt lei tendens til å ligge litt nærme bak deg og blinklys anser mange som kun til unødvendig dekorasjon.
  I Algarve er det også bilister fra mange nasjoner. Også mange fine bobil plasser.

Stort sett er fartsgrensene 120 kmt på motorvei, men vær obs, det er ikke alltid GPS’n forteller deg riktig fartsgrense, min sa en gang 90 men det var 70. Fartsgrenser kan endres fort, og ikke alltid GPS’ene er til enhver tid oppdatert med alt. Men sørg for oppdatering før du reiser.

Autostrada

Litt om trafikk

Forslag til kjørerute, har valgt Hirtshals som startsted, regner med det blir greiest for mange å ta ferja fra Larvik, og Faro, helt syd i Portugal som mål siden det er der flyet lander og er omtrent midt i Algarve. Man kan jo kombinere de forskjellig rutene for å få en rundtur. Også med bobil.

Alt 1    via Chaves          3513m  = Portugal på langs
Klikk her

Alt 2       via Guarda          3379 Km
Klikk her

Alt 3       via Badajoz         3337 km
Klikk her

Alt 4       via Valencia        3467 km
Klikk her

Alt 5    Litt sånn innom her og der.
Klikk her

Litt om bompenger i Portugal
(denne delen av websiden er under konstruksjon)

Motorvei Via Verde
Bompengebrikke

The Via Verde world

Til forsiden.